Erdogan kom til flyplassen i løpet av natten etter å ha fløyet fra middelhavskysten sør i landet, der han var på ferie med familien. Da solen var på vei opp, talte han til de mange som hadde funnet veien ut til flyplassen.

Da han landet midt på natten sa han at han skulle reise vider til hovedstaden Ankara, og han lovte å straffe dem som står bak kuppforsøket mot ham.

— De som står bak kuppforsøket vil betale en svært høy pris for sitt svik, sa Erdogan til TV-kanalen NTV like etter at han kom til Istanbul. Det er første gang han viser seg offentlig siden kuppet mot ham startet. Presidenten sverger at han ikke vil overgi landet til «okkupanter». Han sier det vil bli gjennomført en utrensking i det tyrkiske forsvaret og legger til at oppdraget med å fjerne «forræderske elementer» allerede er i gang.

Statsminister Binali Yildirim sier at en general som var tilknyttet kuppmakerne, skal være drept i løpet av natten. Yildirim sier også at 130 soldater er pågrepet så langt. På Taksimplassen i Istanbul skal soldater som var med på kuppforsøket, ha overgitt seg til væpnet politi.

Erdogan sier hans generalsekretær ble bortført av kuppmakerne, og at det ikke er noen informasjon om hvor stabssjefen for landets væpnede styrker befinner seg. (©NTB)