I en pressemelding mandag heter det at politistyrkene ved den israelske militærposten Qalandia handlet forskriftsmessig. De avfyrte varselskudd, men det var sivile vakter som avfyrte skuddene som drepte Maram Abu Ismayil (23) og hennes bror Ibrahim Salah Tahah (16), heter det.

Ettersom politiet ikke løsnet de dødelige skuddene, blir det heller ingen etterforskning av hendelsen fra justisdepartementets side, skriver Haaretz. Sivile sikkerhetsvakter, innleid av det israelske forsvarsdepartementet, er ofte utstasjonert sammen med regulære israelske styrker.

Etter hendelsen sist onsdag opplyste israelsk politi at også deres betjenter åpnet ild mot søskenparet. Begrunnelsen var angivelig at 23-åringen kastet en kniv mot de israelske styrkene ved den tungt bevoktede veisperringen utenfor Jerusalem.

Ifølge politiet gikk søskenparet mot politistyrkene selv om de fikk ordre om å stanse. Ofrenes familie og palestinske øyevitner ved Qalandia har sådd tvil om den israelske versjonen. Ifølge dem var søskenparet 20 meter unna sikkerhetsstyrkene da de ble drept, og familien mener de to kunne blitt stanset uten å bli skutt. (©NTB)