Hushovd fryktet et «helsike»

Oslo (NTB): De få som tok opp kampen mot Lance Armstrong, havnet i unåde i sykkelsporten. Den kampen orket ikke Thor Hushovd å ta.

— Jeg tror aldri jeg har tatt den runden med meg selv om jeg skal gå ut og si det. Det var på grunn av måten han sa det. Skjønte ikke hvordan jeg skulle sagt det. Det hadde blitt et helsike. Jeg hadde fått det tøft. Det hadde blitt ord mot ord. Ikke for å verne sykkelsporten. Det var en avgjørelse jeg tok der og da. Ikke tungt for meg å bære på det, sa Hushovd på torsdagens pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av selvbiografien «Thor».

Han hadde akkurat fått spørsmålet om han fryktet Lance Armstrongs «vrede».

Under en privat seanse ble Thor Hushovd i mai 2011 i klartekst fortalt at Lance Armstrong hadde brukt doping. På det tidspunktet hadde ikke den amerikanske toppsyklisten innrømmet dopingmisbruket offentlig. Det gjorde Armstrong først halvannet år senere.

Hushovd sa flere ganger at han ikke oppfatter det som hans jobb å ta eventuelle dopingsyndere i idretten. Samtidig har han nærmest gitt opp kampen mot jukset.

— Når en rytter blir tatt i doping, så tenker jeg «å nei, ble han tatt». Det setter sporten mitt i et dårlig lys. Men nå har jeg nesten gitt opp. Dette er ille. Det kom etter Armstrong, Kjærgaard og det som kom i kjølvannet av det, sa Hushovd om de tidligere syklistene Lance Armstrong og Steffen Kjærgaard begge har innrømmet dopingmisbruk. (©NTB)