De to damene skal møtes på Buckingham Palace i mars. Dronningens privatsekretær inviterte dessuten også manusforfatter Peter Morgan og regissør Stephen Frears.— Vi er invitert til lunsj, røpet Morgan under Oscar-utdelingen.

Den britiske dronningen er en stor fan av Helen Mirrens innsats og har DVD-er med Mirren i krimfilmene «Prime Suspects» så vel som «Calendar Girls», om de aldrende kvinnene som stilte nakne opp i en kalender.

— Hennes Majestet elsker britiske filmer så vel som fjernsynsdramaer. Hun synes Helen Mirren er en av de beste skuespillerne i sin generasjon, sier en kilde nær de kongelige til The Sun.

Men dronningen nekter å se selve «The Queen», fordi plottet - som handler om tiden rundt prinsesse Dianas død - er for vondt for henne.

— Det er ikke aktuelt at Hennes Majestet vil sitte og se en film om dagene etter prinsesse Dianas død. Minnene og temaet er altfor nært. Men samtidig ønsker dronningen likevel at en som er hennes favorittskuespiller får den hederen hun fortjener, sier kilden. (©NTB)