OSLO: Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver i Oslo bispedømmeråd Kjell Svarstad overfor NTB.

Svarstad sier Gelius er i tjeneste fram til Oslo bispedømmeråd eventuelt får oversendt en avskjedssak og behandlet denne.

– Biskopen i Oslo har foreløpig ikke fremmet noen avskjedssak, og Einar Gelius fortsetter i tjenesten som sogneprest. Biskopen og Gelius er i dialog og utover det har han ingen kommentar. Fra vår side er det viktig at Einar får en korrekt saksbehandling, sier Svarstad.

Kommenterer ikke dialog

Hva innholdet i dialogen er, kan han ikke kommentere, men tror de to «sannsynligvis» vil fortsette å ha samtaler.

Ifølge NRK søkte Gelius selv tidligere denne måneden om en lengre permisjon for «å tenke over sin framtid som prest». Dette skal biskop Ole Christian Kvarme ha sagt nei til.

Svarstad bekrefter at det er berammet et møte i Oslo bispedømmeråd i slutten av november.

– Om denne saken kommer opp der, avhenger av om det blir fremmet noen sak.

Voldsomt engasjement

Svarstad er for tiden til stede på Kirkemøtets årssamling i Tønsberg, Han legger ikke skjul på at han synes det er et voldsomt engasjement fra media i Gelius-saken.

Han sier saken ikke formelt har vært drøftet på Kirkemøtet, men har inntrykk av at det er en sak delegatene er opptatt av og snakker om.

– Vi leser jo nettaviser og andre aviser som de fleste andre mennesker, og det vil jo være naturlig om delegatene snakket seg imellom, sier han.

Kirkemøtet i Tønsberg startet søndag og vil vare hele denne uka.