Mannen som er 24 år og har somalisk bakgrunn, erkjenner at han dyttet Kadra, men han nekter for å ha slått og truet henne, slik tiltalen går ut på. Den andre mannlige tiltalte av somalisk herkomst nekter for å ha vært på stedet. Alle nekter straffskyld.Krangelen mellom Kadra og de fem tiltalte startet utenfor utestedet Sikamikanico i Møllergata i Oslo sentrum natt til 12. april i fjor. Ifølge Kadra ble hun omringet av en rasende gjeng som anklaget henne for å ha fornærmet Koranen. Få dager før overfallet hadde Kadra stått fram i VG og snakket om nytolkning av Koranens kvinnesyn.

Det var tilløp til protester fra en av de tiltalte under Kadras forklaring.

— Du sitter der og prater tull, ropte mannen. Han nekter konsekvent for at han var på åstedet da voldsepisoden fant sted.

De tiltalte er to somaliske menn på 23 og 24 år, to somaliske kvinner på 21 og 22 år, samt en 35 år gammel mann av marokkansk opprinnelse. Bare en av de fem har norsk statsborgerskap.

Kadra Yusuf ble først bedt om å fortelle hva hun husket fra voldsepisoden for halvannet år siden av aktor Anne-Cathrine Kristiansen.

Deretter ble hun detaljert utspurt av hver av de fem forsvarerne.

— Hun syns det er veldig tungt å være her, men hun klarer seg fint, sa Kadras bistandsadvokat Nadia Hall midtveis i rettsmøtet mandag.

Kadra Yusuf mener ifølge advokaten at volden mot henne er religiøst motivert og at den ble foranlediget av ting hun har sagt om islam.

— Kadra var også tidligere utsatt for vold på åpen gate. Hun ble angrepet tre ganger før gjengangrepet, forteller advokat Hall. Kadra bor i dag på hemmelig adresse. (©NTB)