HAUGESUND: Nå er det satt ned en etterforskningsgruppe som skal ettergå informasjonen, skriver VG.

Til Innsbruck Allerede i sommer ble hår som ble funnet på liket av den 17 år gamle jenta, sendt til undersøkelser ved det rettsmedisinske instituttet i Innsbruck i Østerrike. Ett av hårene som nå granskes, ble funnet i 17-åringens Tengs venstre hånd, men er ikke tidligere undersøkt.

– Vi er blitt gjort oppmerksomme på hårstrået av personer som arbeider med saken sammen med familien til den tidligere tiltalte fetteren, sier politiadvokat Thor Buberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, som leder etterforskningsgruppen

Vurderer taktiske undersøkelser

Politiet har ennå ikke fått svar på hårprøven. Heller ikke andre biologiske spor som skal undersøkes av de østerrikske rettsmedisinerne, er ferdig analysert.

Når prøvesvarene foreligger, vil det bli klart om de kan knyttes til nye opplysninger i saken, som blant annet er fremskaffet gjennom undersøkelser VG har gjort av den 13 år gamle drapsgåten.

– Jeg kan bekrefte at det er aktuelt å starte taktiske undersøkelser, og at informasjon fra journalister er interessant for oss, sier Buberg.