Den australske skuespilleren var på det tyske tv-showet «Wetten, Dass..?» for å promotere sin siste film «Australia», og under opptredenen spilte hun på en didgeridoo.

Didgeridoo er et langt trerør som man blåser inn i og lager ulike lyder med. Det stammer fra den australske urbefolkningen, og ifølge deres kultur er det tabu for kvinner å spille det.

Kidman fikk urbefolkningen på nakken etter å ha spilt instrumentet.

Ufruktbar

— Folk kommer til å se Nicole spille og tenke at det er i orden. Hun bastardiserer kulturen vår, sier den prisbelønte skuespilleren Richard Green til Sydney Morning Herald.

Han underviser i aboriginernes språk, og mener det vil få sterke konsekvenser for Kidman at hun tok en didgeridoo til sin munn.

— Jeg kan garantere at hun ikke kommer til å få flere barn. Kvinner skal ikke spille på instrumentet fordi det gjør dem ufruktbare, sier Green.

- Kan ikke ha visst om det

Kulturrådgiver Alan Madden mener Kidman ikke kunne ha visst om at det er tabu for kvinner å spille didgeridoo.

— Hun ville ikke ha spilt på instrumentet dersom hun visste dette, sier han til den autralske avisen.

Han mener «Australia»-regissør Baz Luhrmann burde kjenne til tabuet.

— Baz burde vite noe om det, etter å ha arbeidet med alle de tradisjonelle karene på filmen, sier han.

Fikk en datter i år

Kidman slet lenge med å få barn, og hadde en spontanabort og en graviditet utenfor livmoren da hun var gift med Tom Cruise. Paret adopterte de to barna Connor og Isabella.

I år ble stjernen velsignet med et eget barn. Hun og hennes nåværende ektemann, countrysangeren Keith Urban, fikk datteren Sunday Rose 7. juli.

Stjernen ønsker seg imidlertid større familie. Under den australske premiéren på «Australia» i forrige måned, uttalte hun ifølge nyhetsbyrået AFP at hun kunne tenke seg å sette karrieren på vent for å få flere barn.