En av fire nordmenn dropper kondom fordi de stoler på at partneren ikke har kjønnssykdommer, og bare 16 prosent bruker kondom som vanligste prevensjonsmetode. Det viser RFSUs undersøkelse «Sex og kondom og sånn». — Undersøkelsen viser at vi tar altfor mange store sjanser når det kommer til sex. Det er urovekkende når vi vet at Norge ligger på topp i Norden når det gjelder kjønnssykdommer, og at stadig flere blir smittet av blant annet klamydia, sier daglig leder Tone Berit Lintho i RFSU.

Ifølge undersøkelsen har seks av ti av oss sex minimum annenhver uke, mens to av ti har sex flere ganger i uka. Nordmenn har dermed nest mest sex blant de nordiske landene, bare slått av Danmark.

I tillegg viser undersøkelsen at sju av ti har hatt sex utendørs. Videre har 12 prosent av nordmenn hatt gruppesex, og 34 prosent av oss fantaserer om det.

— Undersøkelsen viser at gruppesex er en fantasi mange har, og skal man virkeliggjøre fantasien, er det spesielt viktig å beskytte seg. Kondom er det beste alternativet for å beskytte seg mot kjønnssykdommer og graviditet, så jeg håper folk tar til fornuften når hormonene begynner å bruse for fullt utover våren og sommeren, sier Lintho. (©NTB)