— Jeg ønsket ikke å bli intervjuet eller bli tatt bilde av og ga klart uttrykk for det. Da jeg likevel ble fotografert, ble jeg kraftig provosert og sa klart ifra. Jeg beklager at mine utsagn ble oppfattet som reelle trusler, og jeg beklager på det sterkeste oppførselen min. Slikt skal selvsagt ikke skje, sier Rune Almenning Jarstein til fotball.no.

Han beklager også oppførselen sin under et intervju med TV 2 etter tirsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia på Ullevaal stadion. Målvakten forlot intervjuet i sinne og kastet et headset mot veggen.

— Vi hadde akkurat vunnet den første VM-kvalifiseringskampen på hjemmebane på overtid, og jeg følte fokuset i intervjuet ble feil. Jeg må likevel være profesjonell og tåle kritiske spørsmål. Dette skulle jeg håndtert på en bedre måte i går, sier Jarstein.

Ledelsen i NFF har snakket med Viking-keeperen etter onsdagens episode.

— Jeg har snakket med Rune om det som skjedde. Han er et følelsesmenneske, og det har vært et ekstra stort fokus på keepersituasjonen i forbindelse med de to siste landskampene. Vi er begge enige om at reaksjonen i går og i dag er uakseptabel, sier informasjonssjef Svein Graff i NFF til fotball.no. (©NTB)