Han truet også med nye angrep, ifølge den rettspsykiatriske rapporten.Dette er et av argumentene psykiaterne la til grunn i rapporten som konkluderte med at Breivik er psykotisk, melder Aftenposten.no.

I samtale med de sakkyndige på Ila fengsel skal Breivik ha truet med at «kjemiske, biologiske og flammevåpen» vil brukes mot uskyldige mennesker med mindre kravene blir innfridd. Blant kravene er at «en ny dagsavis skal få 20 millioner kroner» og at «en høyreversjon av Blitzhuset» skal opprettes, ifølge rapporten som Aftenposten har fått tak i.

Breivik ber også om at det opprettes tre ikke-statlige organisasjoner: Den ene skulle jobbe for «det norske urfolkets interesser», den andre skulle «stoppe islamiseringen av Europa», mens den tredje skulle sørge for «reproduksjon».«En ting vil jeg du skal vite; vi er villige til å bruke alle ulovlige strategier», sa Breivik ifølge rapporten.

Truslene og kravene Breivik kom med i det siste møtet med rettspsykiaterne, ble av psykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim tolket som en klar bekreftelse på at han var psykotisk. Konklusjonen i rapporten er at Breivik er strafferettslig utilregnelig.