Flere titalls bosettere gikk i demonstrasjonstog fra Beit El-bosetningen nær byen Ramallah til en militærbase for å markere sin motstand.Samtidig deltok om lag 150 bosettere i en protestmarsj fra Itamar-bosetningen til en nærliggende militær utpost sør for Nablus, melder nyhetsbyrået AFP. Israelske styrker var i høy beredskap og fulgte demonstrantene.

— Dette er vårt land, og det kommer aldri til å bli noen palestinsk stat i det jødiske folkets hjemland, sier ultranasjonalisten Michael Ben Ari, som er medlem av Knesset og som ledet demonstrasjonen.

Tidligere samme dag tok om lag 100 bosettere seg inn i den palestinske landsbyen Asira al-Qibiliya i nærheten av Nablus. Bosetterne gikk til angrep på innbyggerne i landsbyen, og både bosetterne og palestinerne kastet stein mot hverandre. Noen av bosetterne var også bevæpnet og avfyrte skudd.

Israelske soldater og grensepoliti kom raskt til stedet og brukte tåregass og gummikuler for å stanse sammenstøtet. Flere palestinere ble såret i urolighetene, deriblant en palestinsk journalist som skal ha blitt slått av bosettere, ifølge en AFP-reporter. (©NTB)