– Det er nok ikke veien å gå. Jeg er langt fra å gå for et slikt tilbud. Jeg er mye mer opptatt av å styrke dagens behandlingstilbud, sier helseministeren til Bergensavisen. Venstre er overrasket og skuffet over at helseministeren ikke åpner for heroinassistert behandling:

– NårStrøm— Erichsen nå ikke går inn for å ta i bruk heroinassistert behandling for noen av våre tyngst belastede rusavhengige, er det svært skuffende, sier nestleder i partiet, Ola Elvestuen.

– Det lover ikke godt for at regjeringen tar helt nødvendige grep i rusomsorgen, sier Elvestuen som minner om at 4.000 rusavhengige står i behandlingskø.

Strøm-Erichsens forgjenger Bjarne Håkon Hanssen (Ap) utløste en omfattende debatt da han åpnet opp for muligheten til å bruke heroinassistert behandling som en del av opplegget i rusavvenningen. Han dro blant annet på studietur til Sveits for å studere et slikt opplegg. Sveits har gode erfaringer med det.

Regjeringen satte i fjor vår ned et utvalg ledet av tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg. Utvalget vurderer om heroinstøttet behandling kan være en del av tilbudet til de tyngste rusmisbrukerne.

Utvalget skulle levert sin innstilling innen 28. februar, men den er nå utsatt til 1. juli. (©NTB)