TRONDHEIM: – Jeg slapp å holde talen min. Dagrun hadde bedt meg snakke for henne dersom det ble fremmet motkandidater. Det at det ikke kom andre forslag, er et stort tillitsvotum til Dagrun, som tross alt satt i den gamle partiledelsen, sier Torhild Bransdal til fvn.no.

Etter at partiledelsen hadde unnagjort sine obligatoriske omfavnelser, var venndølen først til å kaste seg rundt halsen på Eriksen.

Med trampeklapp og jubelrop ble Knut Arild Hareide (38) fra Oslo valgt til leder, Dagrun Eriksen (39) fra Vest-Agder til 1. nestleder og Bjørg Tysdal Moe (56) fra Rogaland til 2. nestleder under landsmøtet i Trondheim lørdag formiddag.

Bransdal, som etter seks år takket av som fylkesleder i februar i år, ble kjent med Eriksen før hun ble hanket inn av partiet på midten av 90-tallet.

– Jeg har fulgt henne hele tiden, og det var jeg som kontaktet henne da vi trengte en til å fronte debatten om å vente med sex til ekteskapet, forteller Bransdal, som den gang var fylkessekretær for partiet.

Siden ble Eriksen medlem og bystyrerepresentant i Kristiansand fra 1995, stortingsrepresentant fra 2001 og nestleder fra 2004.