Mannen skal ifølge tjenestemenn ha vært under etterforskning siden april. Han ble arrestert torsdag, på Bromma-flyplassen i Stockholm.

Aktor Evamari Häggkvist sier mannen mistenkes for å ha deltatt i folkemordet i Rwanda mellom 7. april til midten av juli i 1994. Den mistenkte mannen avviste påstandene mot ham under mandagens høring, som stort sett ble avholdt for lukkede dører.

Mannen ble for to år siden dømt til livstid i fengsel av en domstol i Rwanda, ifølge avisen Aftonbladet. Han skal ifølge dommen ha hatt en aktiv rolle i folkemordet. Det finnes imidlertid ikke noe materiale fra denne saken som de svenske etterforskerne vil benytte seg av.

— Det er ikke noe vi godtar; det var en folkedomstol og ikke en juridisk domstol. Dette skal baseres på svenske undersøkelser, sier Häggkvist til TT.

Aktoratet vil ikke opplyse hvilke bevis som finnes mot mannen. Häggkvist sier hun håper at utredningene skal være klare i løpet av 2012. — Folkemord og krigsforbrytelser er alltid kompliserte, ettersom det har skjedd for en lang tid siden og i et annet land, sier hun. (©NTB)