— I hovedsak er det Nordland og Troms som er mest berørt. Sterkest berørt er fremdeles Lofoten. Årsakene til feilene er i hovedsak vind og salting på linjene. I løpet av dagen har omkring 70.000 personer vært uten strøm, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) klokka 23 lørdag kveld.

Ifølge Meteorologisk institutts siste melding klokka 22 er ekstremværet over, men værforholdene i området er fortsatt vanskelige.

Selv om uværet sent lørdag kveld var i ferd med å avta enkelte steder, vil reparasjonsarbeidet forsinkes av mørket og at det fremdeles er sterk vind, opplyser NVE.

Direktoratet opplyser videre at nettselskaper fra Møre og Romsdal i sør til Troms i nord har rapportert feil og utfall. Også i Agder har det vært meldt om enkelte utfall. Kraftselskapene i de utsatte områdene har derfor mobilisert personell og gjennomfører fortløpende lokalisering av feil og gjenoppretting, men værforholdene oppleves som krevende.

— Disse stormene viser viktigheten av en robust infrastruktur, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud og konkluderer med at beredskapen ser ut til å fungere bra. (©NTB)