Seks byer var med i kampen. Etter å ha blitt vurdert, ble både Bodø og Bergen vraket av Norges Fotballforbund (NFF). Dermed blir den nordligste aktuelle kandidaten Trondheim, mens Stavanger tar seg av Vestlandets ære.— Alle de seks byene har gjort en kjempejobb, og de har vist et fantastisk engasjement. Vi har gjennomført en meget grundig prosess og har tatt vårt valg på bakgrunn av faglige vurderinger av UEFAs krav og hva som må til for å skape en vinnende søknad, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Oslo velges fordi det skal bygges nytt nasjonalanlegg med kapasitet på 50.000 tilskuere. Skedsmo (Lillestrøm) er den eneste byen med konkrete planer om en arena med plass til 40.000 tilskuere. Det ga EM-søknadsbillett.

NFF opplyser at Stavanger er den byen som oppnår høyest totalscore av byene, mens Trondheim velges fordi Lerkendal er klar til utbygging.

Om taperbyene kan NFF melde at Bergen har for stor usikkerhet i forbindelse med arenaløsning og framdrift. Bodø tilfredsstiller ikke kravene til overnatting. (©NTB)