Spillnettstedet Gamer.no har sett nærmere på vårens og denne månedens mest spennende spillutgivelser. En måned som ifølge nettstedet er sjeldent proppfull med spillverdige titler.

Her er topp 6-listen til Gamer.no:

Er Lara tilbake i storform?

Tomb Raider

Plattform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows

Ute: 5. mars

Gjensynet med Lara Croft blir svært ulikt de forrige spillene i serien. Utviklerne hos Crystal Dynamics har valgt å starte serien fra begynnelsen, og forteller nå historien om hvordan Lara gikk fra å være en uerfaren jente, til å bli den modige action-arkeologen vi kjenner.

Etter et havari utenfor Japan ender Lara opp på en tilsynelatende øde øy. Dette viser seg derimot kjapt å være feil, og Lara blir raskt kastet ut i livsfarlige situasjoner og må kjempe for livet.

Dette blir et nøkkelpunkt i spillet som får et stort fokus på noe så elementært som å overleve. Spillet lover å by på en mer voksen historie enn de tidligere i spillene, og det hele ser ut til å bli både mørkt og dramatisk.

Les Gamers sniktitt på Tomb Raider

Dette kan fort bli et tidssluk...

SimCity

Plattform: Windows

Ute: 7. mars (kommer i løpet av våren for Mac)

Om byplanleggeren i deg har hatt en tøff tid de siste årene, er det nå endelig tid for å benke seg ned bak skjermen for å skape din egen metropol. I nye SimCity får du enda større muligheter i hvordan du skal få en by på beina.

Ikke bare må du bygge en velfungerende by med solid infrastruktur, men du må også tenke over hvordan du bruker ressursene dine. Vil du lage en miljøvennlig by, eller en rik by basert på plyndring av naturressurser?

Alt dette kan du ta et steg videre i flerspillermodusen hvor du kan samarbeide med andre spillere for å få ting til å gå knirkefritt.

Innenfor en region kan spillerne stable hver sine byer på benene, og dele på ulike oppgaver. Om en ikke har alle fronter dekket skal en ikke føle seg trygg mot voldelige innbyggere, naturkatastrofer og det som verre er.

Les Gamers sniktitt på SimCity

Her blir det blod, gørr og alt det som verre er.

God of War: Ascension

Plattform: PlayStation 3

Ute: 12. Mars

Kratos er tilbake igjen for å denge mytologiske beist på særdeles blodig og makabert vis. Denne gangen får vi fortalt historien om hva som skjedde før det aller første God of War-spillet, og møter med det en yngre Kratos, selv om det på ingen måte betyr at de hypervaldelege dødssekvensane er nedtonet.

Her blir det intens action med et oppussa og raffinert kampsystem. At det ser fantastisk ut bør ikke komme som et sjokk.

Det store nye denne gangen er en flerspillermodus hvor du kan spille mot og sammen med andre spillere. Du kan velge om du bare vil ta livet av andre spillere, eller gå sammen i to lag hvor det naturligvis handler om å slå motstanderne tilbake.

Et ekstra element i god of War-flerspilleren er hvordan du kan finne en enorm Titan i bakgrunnen, en skapning du kan tjene stort på å ta ned.

Les Gamers sniktitt på God of War: Ascension

Bare synet får det til å krible i fingrene.

StarCraft II: Heart of the Swarm

Plattform: Mac, Windows

Ute: 12. Mars

Det vakte både oppsikt og en del harme da Blizzard kunngjorde at StarCraft II ville oppdeles i tre separate spill, istedenfor å fortelle hele historien på en gang slik de har gjort tidligere.

Mye av grunnen til dette er nok at dette – med Blizzard sine lange utviklingsperioder i tankene – sørger for at det vil ta flerfoldige år år å få hele historien med seg. Ikke uten grunn, nesten tre år etter Wings of Liberty holder historien nå frem.

I Heart of the Swarm er vi ferdige med Terran-kampanjen, og vi følger nå Kerrigan i sin kamp for å styre Zerg til seier mot Arcturus Mengsk. Spillet vil komme med nye krigere for både Zerg, Terran og Protoss, og flere justeringer i både enspilleren og den svært populære flerspillermodusen.

Les Gamers sniktitt på StarCraft II: Heart of the Swarm

Curbstomp anyone?

Gears of War: Judgment

Plattform: Xbox 360

Ute: 22. Mars

Historien om Marcus Fenix og Dom er kanskje over, men det betyr selvsagt ikke at Epic Games ser noen mening i å avslutte serien av den grunn.

Nå spoler vi tiden tilbake til før hendelsene i det første Gears of War-spillet og Møter Damon Baird og Augustus Cole. Disse to er godt kjente fra før gjennom den svært populære serien, men først nå får de den ettertraktede hovedrolleposisjonen.

De tidligere spillene i serien har blitt utviklet av Epic Games, mens Judgment skapes av People Can Fly, studioet som gav oss skyteorgien Bulletstorm.

Enkelte endringer må vi forvente oss av den nye utvikleren, men vi kan definitivt se frem til mer av den samme skytefesten vi har blitt vante med. I flerspilleren får vi nye moduser å leike oss med, blant annet den klassebaserte modusen OverRun.

Se skjermbilder, videoer og finn beste tilbud på Gears of War: Judgment

-Ses på den andre siden.

Bioshock Infinite

Plattform: PlayStation 3, Windows, Xbox 360

Ute: 26. Mars

Etter klaustrofobiske Bioshock så mange for seg at det neste spillet fra Irrational Games ville bli et nytt mørkt og dystert spill. Det vi får er derimot den rake motsetning.

I Bioshock Infinite reiser vi til skybyen Columbia, en fargerik og åpningene verden der blå himmel og hvite skyer erstatter mørkret.

Spillet er utsatt mange ganger, men nå er det endelig klart for lansering. Vi møter Booker DeWitt som sammen med Elisabeth må komme seg gjennom mange utfordringer.

Irrational Games er kjente for å røre ved kontroversielle temaer, og Bioshock Infinite blir i følge utviklerne ikke noe unntak.

Spillet lover å by på mange tankevekkende episoder, ved siden av heftige actionsekvenser hvor du kaster deg ut i mer eller mindre fritt fall blant skyer og fugler.

Les Gamers sniktitt på Bioshock Infinite

Flere godbiter

Dette er bare de aller, aller største titlene i mars. I tillegg slippes en rekke andre godbiter, som for eksempel Sly Cooper: Thieves in Time og I Army of Two: The Devil’s Cartel.

Mer om disse og andre spillnyheter kan du lese mer om på Gamer.no.