bilderOslo (NTB-Wibecke Lie):– En kjempefin utstilling, sa hovedpersonens mor, kronprinsesse Mette-Marit, da hun åpnet utstillingen på Barnekunstmuseet i Oslo tirsdag formiddag. Hun kjente tydelig igjen mange av tegningene og gjenstandene som er utlånt fra Slottets arkiver og som nå har fått hedersplass på utstillingen.

– Det er veldig hyggelig å se at en får vist fram noen av alle de fine tegningene som kommer til Slottet hver dag, la hun til.

Og på spørsmål om hvordan formen er for tiden, halvannen måned før termin, kom svaret kjapt og smilende: – Veldig bra!

Blomster og bamse

Fem år gamle Daniel Goldin, grunnleggernes barnebarn, fikk æren av å overrekke blomster til kronprinsessen og et kosedyr til prinsesse Ingrid Alexandra, som foreløpig er for liten til å være med på utstillingsåpninger.

Det er Alla og Rafael Goldin som i sin tid grunnla Barnekunstmuseet i Oslo, der datteren Angela Goldin nå er daglig leder.

– Det var en fantastisk opplevelse å få lov til å plukke ut tegninger og andre ting fra Slottets arkiver til utstillingen. Dette er hilsener fra den generasjonen som gleder seg til å få Ingrid Alexandra som dronning. Materialet har også stor historisk verdi og vil bli tatt godt vare på, slik at kommende slekter kan se hva barna var opptatt av da landets første kvinnelige tronarving i nyere tid ble født, sier Angela Goldin.

Utstillingen vil stå fram til juli neste år.

SFO og barnehager

Det er ikke bare enkeltpersoner som sender hilsener til prinsesse Ingrid Alexandra. Også skoleklasser, SFOer og barnehager har bidratt i rikt monn til utstillingen.

Blant annet er det en flott hilsen med bilder fra barnehagen Dronning Mauds Minne i Trondheim.

«Adresseavisen kom på besøk til oss da du ble født fordi vi hadde så fint navn på barnehagen vår», sto det på hilsenen fra Trondheim.

Og det er ingen tvil om at utstillingen har ekstremt høy prinsessefaktor – rosa kjoler og prinsessekroner var gjenganger på mange av de flotte innrammede tegningene. (©NTB)