— Aldri før har Høyesterett dømt noen til samfunnsstraff for en voldtekt. Det er åpenbart at Høyesterett nå har åpnet for en endring av praksis, sier forsvarer Odd Rune Torstrup til Stavanger Aftenblad.

Stavanger tingrett dømte i fjor mannen til ett års fengsel, hvorav ti måneder betinget, for grovt uaktsom voldtekt av en kvinne mens hun sov. Voldtekten han er dømt for skjedde på en fest, der mannen la seg sammen med et samboerpar i en dobbeltseng.

Høyesterett mener samfunnsstraff er tilstrekkelig og viser til at mannen langt på vei har erkjent de faktiske forhold og dermed har lettet belastningen med straffesaken for den fornærmede kvinnen.

— Han har også oppriktig gitt uttrykk for anger og har tatt opp et lån slik at han har kunnet betale oppreisningserstatningen han er idømt, anfører Høyesterett. Oppreisningserstatningen på 70.000 kroner er ikke påanket.

Høyesterett viser også til at 21-åringen går i lære, og at det er usikkert om han vil kunne fullføre læretiden dersom han idømmes ubetinget fengselsstraff. (©NTB)