— Som eiere og drivere av Nissegården understreker vi at Nissegården alltid har vært, og er, åpen for flyktninger og samarbeid med kommunale flyktningtjenester og andre som arbeider med og for flyktninger og innvandrere. Et inntrykk av at det motsatte er tilfelle, er feil, påpeker eierne Grethe og Kjell Madsen i en uttalelse.

I juli fikk flyktningtjenesten i Lom og Skjåk avslag da de ba om å få komme på dagsbesøk med flyktninger, både voksne og barn, til aktivitetsgården.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm krevde en forklaring fra eierne. Den har ombudet nå fått.

— Grethe og Kjell Madsen, som eier og driver Nissegården, har i møte med meg gjort det tydelig at de aldri har ment at flyktninger ikke er velkommen på Nissegården. Dette understreker de også i en egen uttalelse, konstaterer Bjurstrøm fornøyd.

Madsen bekreftet imidlertid i juli overfor lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen at hun ikke ønsket å ta imot flyktninger. Nå sier hun at henvendelsen kom i forbindelse høysesongen i fellesferien, på et tidspunkt hvor Nissegården ikke har kapasitet til å ta imot grupper som ikke også bor i hyttene. (©NTB)