Et mineryddingsteam har funnet rester etter nylig brukt klaseammunisjon langs veien mellom hovedstaden Juba og byen Bor i Sør-Sudan, ifølge Utenriksdepartementet.

Teamet fant rester av åtte bombekonteinere som hver inneholder 147 småbomber. Slike bombekonteinere slippes som regel fra fly og åpner seg i luften for å spre bombene over et større område. Bombene er ustabile og detonerer lett.

Siden væpnet konflikt brøt ut mellom president Salva Kiir og tidligere visepresident Riek Machar i desember i fjor, har over 870.000 mennesker måttet flykte fra hjemmene sine.

— Funnet kan tyde på nok et brudd på avtalen om våpenstillstand som partene undertegnet i januar. Bruk av klasevåpen vil bare forverre og forlenge konflikten, og må opphøre umiddelbart. Partene må stå ved det de har forpliktet seg til og stanse alle krigshandlinger. Vi gjentar oppfordringen til partene om å få på plass en bred og inkluderende politisk prosess, hvor det sivile samfunnet inkludert organisasjoner for kvinners rettigheter må ha en sentral plass, sier Brende til NTB. (©NTB)