Avisen har fått bekreftet innholdet i et brev som er sendt ut til foreldre ved Landøya ungdomsskole i Asker. Politiet forteller at trenden kalles «beefing», og den er angivelig inspirert av filmer og bøker med voldelig innhold.

Det er foreløpig usikkert hvor lenge de organiserte slåsskampene har foregått. Politibetjent Bjørn Flan i Asker og Bærum politidistrikt sier til VG at etterforskningen av sakene er i startfasen.

— Ungdomspatruljen har kommet over videofilmer av 13- og 14-åringer som slåss mot hverandre. Vi kunne se at kampene var organiserte og at de gikk én mot én. De bruker ikke beskyttelse, men slåss med knyttnever, spark, knær og albuer. Det er veldig brutalt, og de holder på til en gir seg, sier politibetjenten.

Slåsskampene organiseres på lukkede Facebook-grupper og filmes og sendes rundt via sosiale medier på mobiltelefoner.

I brevet som er sendt ut til foreldrene ved Landøya skole, står det at det har vært tilfeller med store skader som har vært så alvorlige at det har ført til innleggelse på sykehus. Politiet opplyser at ungdommene kommer fra flere steder i Asker, Bærum og Oslo. Det gjelder utelukkende gutter, og først og fremst på ungdomsskolenivået. (©NTB)