11 år gamle William Arthur Oseassen fra Søm i Kristiansand sjarmerte både publikum og dommere i «Norske talenter» da han sang Jan Eggums «En natt forbi». Fredag får vi vite om han går videre til livesendingene. Da skal han synge «Det begynner å bli et liv» av Ole Paus.

— Den er veldig bra. Den sangen formidler noe, og jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen i sangen, sier 11-åringen.

Fikk skryt

Etter fremførelsen av «En natt forbi» på audition fikk William mye skryt fra dommerne:

— For meg var dette et modig sangvalg som viser talentet ditt, sa Mia Gundersen.- Du fylte hele rommet med stemmen din, sa Omer Bhatti.

Til og med forbildet Jan Eggum kom med gode tilbakemeldinger:

— William er et stort talent. Han synger «En natt forbi» akkurat så rent og så klart og tydelig og uten show-off som den sangen skal gjøres for at budskapet skal komme fram, sa Eggum til TV 2. ## - Ikke kjendis

«Norske Talenter»-deltakelsen har også ført til mye oppmerksomhet, både i media og på skolen:

— På skolen var de kjempeglade, og flere sa at jeg var flink.Før han gikk på scenen under auditionen, sa William at dette var ett av de første stegene til å bli kjent. Men selv om han nå har fått mye oppmerksomhet, føler han seg ikke som noen kjendis.

— Hvis jeg får mitt eget talkshow, da kan jeg kalle meg kjendis, mener han.

Mamma Silje Marie Fjeldbraaten Nilsen synes det har vært gøy å se at sønnen har trivdes så godt i sirkuset rundt «Norske Talenter».

— Alle vi kjenner synes at det har vært gøy å se på ham, og de synes at han er seg selv.

Dansegruppa "Fresh som Fy" får vi også et gjensyn med på fredag. Foto: TV 2

Dans

Ivan Dimchev gikk også videre til dommerutvelgelsen fredag kveld med sitt matteshow. Foto: TV 2

Fredag får vi også et gjensyn med dansegruppa «Fresh som Fy» fra Kristiansand, som består av danselærer Ronny Hansen (24), Vegard Zakariassen Larsen (9), Daniel Larsen Hageli (9) og Bendik Augland-Furrebøe (11).

Neste fredag finner vi ut om rapperen Cato Alexander Eikeland går videre til livesendingene. Foto: TV 2

På auditionen fremførte de et nummer der de blant annet breakdanset. Dommerne mente «Fresh som fy» presterte godt, men fryktet at nivået ikke var høyt nok.På hengende håret gikk også Ivan Dimchev fra Flekkefjord videre med sitt matteshow, der han regnet ut store gangestykker uten kalkulator. Dommerne var ikke helt overbevist på grunn av en regnefeil, men lot likevel 52-åringen slippe videre.

Fredag sendes en av to dommerutvelgelser. Neste fredag får vi vite om rapperen Cato Alexander Eikeland (C the Me) går videre.