De svake resultatene i Norges treningskamper og kvalifiseringskamper de siste fire årene har sendt Norge som en sandsekk nedover FIFA-rankingen. Foran trekningen til VM i 2014 var Norge førsteseedet. Den gang lå Norge som nummer 12. Nå finner vi det norske landslaget helt nede på en 67.-plass.

— Det er stor forskjell mellom lagene på de forskjellige nivåene i gruppe én og to. Jeg tror det er lag der som like gode som oss. Fra nivå tre til fire er det mange jevnbyrdige, sier Semb til NTB.

På seedingsnivå én varierer lagene fra Tyskland, Spania og England til Wales og Romania. På seedingsnivå to finner man sterke land som Frankrike og Italia.

Skal Norge kvalifisere seg for VM for første gang siden 1998, må mannskapet til Per-Mathias Høgmo ha lykken på sin side. Det har ikke Norge hatt de siste trekningene, hevder Semb.

— Til EM i 2012 viste det seg at en vanskelig trekning ble lett. Til VM i 2014 møtte vi et sterkt Sveits-lag, som har vært gode over mange år og presterte bra i selve mesterskapet. I EM-kvalifiseringen har vi fått tøffe motstandere som Italia og Kroatia, sier Semb. (©NTB)