Politiadvokat Jørgen Henriksen og forsvarer for en av de siktede, Sveinung Søndervik Johnsen. Klienten hans, en 24-åring, nekter straffskyld. Foto: Eivind Kristensen

I en nøye planlagt politiaksjonble totalt seks personer pågrepet tirsdag. Ei 17 år gammel jente ble sluppet løs etter avhør.

Torsdag ble de øvrige fem mennene framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett.

To av dem er brødre, en 22-åring og en 24-åring. Politiet mener de tilhører et miljø i og rundt Lyngdal som har forsynt Vest-Agder med ulike typer narkotiske stoff.

— Det handler om befatning med betydelige mengder narkotika, har politiadvokat Jørgen Henriksen uttalt.

Dømt i september

24-åringen som nå bor utenfor bygda, er straffet flere ganger, men etter det Fædrelandsvennen vet, ikke for narkotika.

Første gang var for væpnet ran som 17-åring.

Siste dom er fra 9. september i år. Da fikk han 24 dagers betinget fengsel for å ha stukket av fra politiet i bil etter å ha kjørt for fort.

Passasjer i bilen var en av de øvrige siktede i narkotikasaken, en 21-åring.

Politiet har gjort flere beslag i saken, men ønsker ikke å kommentere mengde eller type narkotika som er funnet hos de siktede. Mye av arbeidet framover består i å kartlegge hvilken rolle de ulike har hatt i kjøp og videresalg og hvilke kunder de har hatt.

Politiadvokat Jørgen Henriksen og forsvarer for en av de siktede, Sveinung Søndervik Johnsen. Klienten hans, en 24-åring, nekter straffskyld. Foto: Eivind Kristensen

Oppgjør om narkotika

En 23-åring som er siktet i saken, ble dømt senest i juni i år for medvirkning til vold under et oppgjør om narkotika. Han fikk seks måneder fengsel. To måneder var betinget.

Fædrelandsvennen kjenner ikke til om den siste som ble framstilt for varetektsfengsling, en 33-åring bosatt utenfor Lyngdal, er straffedømt.

Pågripelsene fant sted i 09-tiden tirsdag morgen og mellom 30 og 40 polititjenestemenn fra Flekkefjord i vest til Lillesand deltok i aksjonen, i tillegg til spesialtrente hunder.

Etter det Fædrelandsvennen får opplyst, har ingen av de siktede så langt erkjent straffskyld.