Det var ventet at Cameron skulle legge fram et forslag for Parlamentet senere i år om at britiske fly skulle være med på bombingen i Syria av ekstremistgruppa Den islamske staten (IS).

Cameron har sagt at han bare vil legge fram forslag for parlamentet dersom det blir en «oppriktig enighet» om planen. Men statsministeren kan ikke være sikker på at han får flertallet med seg, skriver avisen The Times.

Russlands militære inngripen i Syria har også vært med på å få Cameron til å legge bort planene om en avstemning, skriver avisen.

Også avisa The Guardian skriver at Cameron nå er så nervøs for at han ikke skal få flertallet med seg, at han skrinlegger avstemningen. Det var ventet at 20 til 30 av Labours parlamentsmedlemmer ville stemme for forslaget, mens like mange fra Camerons eget konservative parti ville stemme mot. De konservative har kun et knapt flertall på 12 i Parlamentet, og ifølge kilder i Downing Street var det nødvendig å sikre seg 40 Labour-stemmer for å være sikker på flertall i Parlamentet.

Labours nye leder Jeremy Corbyn er pasifist og kjent for sitt antikrigsengasjement, og er sterkt imot planene. (©NTB)