Norges nye utenlandsbidrag i det krigsherjede landet er et Herkules-fly og om lag 50 nordmenn som trengs for å holde maskinen i drift. Flyet og personellet skal være på plass på den nye hjemmebasen ved flyplassen i Malis hovedstad Bamako tidlig i 2016, skriver VG.

Nordmennene skal i seks måneder fly utstyr, forsyninger og personell til FN-leirene i landet.

— FN har bedt spesielt om transportfly for å øke transportkapasiteten i MINUSMA-operasjonen. Det er et velkjent problem at denne type operasjoner sliter med transportflykapasiteten, så vi er glade for å kunne bidra, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til avisen.

Det er dessuten klart at de rundt 20 norske operatørene fra Etterretningstjenesten og Etterretningsbataljonen som i to år har utgjort hoveddelen av FN-styrkens etterretnings- og analyseenhet ASIFU (All Sources Information Fusion Unit), skal hjem i løpet av november.

Norge øker antallet stabsoffiserer ved hovedkvarteret til MINUSMA-styrken i Bamako til seks neste år. Norge skal i tillegg sende inntil ti offiserer til EU-styrken som jobber for å trene opp den skrøpelige maliske hæren. (©NTB)