Dette er beskjeden Utenriksdepartementet (UD) har fått fra sin representant, rådgiver Stein Iversen, som er sendt til Sulaymaniya for å følge rettssaken mot Marita Strøms ektemann, Osman Omar Osman, og de to irakerne som er tiltalt for drapet på kvinnen.Et kort rettsmøte ble holdt søndag. Det er tidligere opplyst at Osman skal ha tilstått medvirkning til drapet ved at han ga et drapsoppdrag til de to andre mennene. Marita Strøm ble skutt og drept i Nord-Irak 4. september i fjor mens hun var på biltur sammen med sin mann og to av de tre barna i familien. Alle de tre barna ble i oktober brakt hjem til morens familie i Namsos.

Ifølge opplysningene UD har fått, har Osman nå endret sin forklaring. I rettsmøtet søndag skal de tre tiltalte ha gitt motstridende forklaringer.

Lederen for Interpol-avsnittet i Nye Kripos, Helge Tangen, sier til NTB at han har fått informasjon om at det i denne rettssaken kan bli mange «sesjoner» over et langt tidsrom før saken blir tatt opp til doms. Tangen sier at han ikke er overrasket over at saken føres på denne måten, selv om en slik sakførsel ikke er vanlig i Norge. (©NTB)