Som stortingsrepresentant for Ap har Saera Khan fått dekket telefonregningene sine fra Stortinget. Stortingets administrasjon nektet imidlertid nylig å fortsette å dekke hennes regninger, fordi de mente de var altfor høye. Etter å ha kommet med en rekke ulike forklaringer om hvem hun har ringt til den siste tiden, innrømmet Khan onsdag kveld at de høye regningene skyldtes oppringninger til såkalte «klarsynte» på dyre spesialnumre.

Leder for Aps stortingsgruppe, Hill-Marta Solberg, sier i en pressemelding at gruppeledelsen ikke var kjent med disse opplysningene fra før.

— Saera Khan er på grunn av dette kommet i en meget vanskelig situasjon, og hun er nå sykmeldt fra Stortinget inntil videre. Jeg er lei meg på Saeras vegne og synes det er meget trist det som er skjedd, sier Solberg.

— Saera Khan er en ung politiker som har gjort en feil, og hun beklaget dette på det sterkeste i går. Saera Khan har imidlertid betalt tilbake til Stortinget alle utgiftene som knytter seg til spesialnumre, sier Solberg.

— Vår oppgave nå er å ta vare på Saera i en meget vanskelig situasjon for henne, og hun trenger nå ro, avslutter Solberg. (©NTB)