MERÅKER: Bedriften sendte 2. august et brev til Mattilsynet. I brevet ber Meråker Kjøtts daglige leder Per Johan Pedersen om å få varmebehandle det mistenkte E.coli-kjøttet. Totalt dreier det seg om 374 kilo frossen vakuumpakket flatbiff, ytrefilet og indrefilet. Planen er å varmebehandle kjøttet til over 73 grader, som er grensen for å drepe E.coli-bakterier, og deretter bruke kjøttet i soddproduksjon.

– Vi koker kjøttet her på forhånd. E.coli-bakterier blir drept på 73 grader, og vi går derfor god for at kjøttet er trygt som ferdigkokt vare, sier Pedersen til Adresseavisen.

Meråker Kjøtt har allerede destruert et lager på cirka 1,4 tonn kjøtt etter at bakterien E.coli O103 ble funnet i sauekjøtt i mai. Bedriften valgte imidlertid å spare på 374 kilo fårekjøtt av den dyrere typen.

Følger Mattilsynets beslutning – Alle som kan litt om kjøtt vet jo at flatbiff, ytrefilet og indrefilet er dyre varer. Men i den store sammenheng betyr det ikke mye for oss om vi må destruere dette heller. Vi vil følge Mattilsynets beslutning når den kommer, sier Pedersen.

Distriktssjef Ingebjørg G. Fostad ved Mattilsynet i Sør-Innherred opplyser at søknaden fra Meråker Kjøtt ikke er ferdigbehandlet. Først må tilsynet få vite mer om detaljene rundt håndteringen av kjøttet før det blir kokt.

Meråker Kjøtt er et leieslakteri for Gilde og slakter kun i lammesesongen.