OSLO: – Det var en helt crazy opplevelse, utbryter Trine Bariås på telefon fra Oslo.

Hun var en av solistene i Thom Hells kor under det aller første programmet av «Det store korslaget» på TV2 fredag kveld. Hun sang Queens «Somebody to Love», og Team Thom gikk videre med 18 prosent av stemmene, i konkurranse mot Erik og Kriss (Bærum), Dag Ingebrigtsen (Trondheim), Torhild Sivertsen (Bergen), Lisa Stokke (Tromsø) og Anine Stang (Oslo).

– Det var helt konge! Hele koret er i fyr og flamme ennå. Jeg var selvfølgelig nervøs rett før jeg sang, men jeg tenkte at «dette har vi gjort før, dette kan vi, det er et show», og så kjørte jeg bare på, sier Bariås, mens hun sitter på bussen fra Oslo på vei hjem til Kristiansand sammen med resten av Team Thoms 20 sangere i alderen 13 til 49 år.

Med familien i salen

Fredag kveld hadde hun familien blant publikum da programmet ble sendt fra Nydalen i Oslo.

– Jeg visste at både familien og Thom Hell heiet på meg helt fra jeg sang min første strofe i går. Det var helt sprøtt å tenke på at vennene mine i Kristiansand kunne se meg på tv samtidig som jeg sang også, sier hun.

Neste program sendes neste fredag, men hvilke sanger de skal synge da er hemmelig. Da er det en annen solist som tar over for Trine Bariås.

– Nå må vi bare kjøre på videre. Vi øver intenst med koreografien hver dag, det handler om å terpe, terpe, terpe. Jeg satser på at det blir skikkelig bra, for vi har lyst å sette landsdelen på kartet, sier Bariås, som trives godt med Thom Hell som korleder.

– Thom er en fantastisk fyr, som gir oss mye positiv tilbakemelding, sier hun.

SANG QUEEN-LÅT: Trine Bariås var en av solistene under det aller første programmet av «Det store korslaget» på TV2 fredag kveld. Hun sang Queens «Somebody to Love». (Foto: Reidar Kollstad)

«Little miss Sunshine»

Selv er ikke Thom Hell snauere i sin beskrivelse av solisten.

– Trine er et unikum, en «little miss Sunshine». Hun er en usedvanlig sterk vokalist, har en helt spesiell utstråling når hun synger på scenen, og jeg tror hun kan bli stor. Jeg kommer ikke på noen kvinnelige norske artister som er som henne, sier han.

– Dere fikk 18 prosent av stemmene. Hva synes du om det?

– 18 prosent, ja. Jeg er så dårlig i matte, men det er vel bra? Det er kjempebra, jeg vet liksom ikke, jeg har jo ikke vært med på dette før, men jeg glad vi kom blant de fire beste, sier han.

– Hvordan er det å være med på et slags reality-show, da?

– Er det et reality-show? He— he, jo det er jo det. Vet du, det er egentlig helt greit, så lenge alle artistene som er med får lov til å være seg selv, og så lenge jeg ikke trenger å late som om jeg er noe annet enn det jeg er, sier Hell.

Ingen røk ut i går

Ingen av korene røk ut under første sending, men det var likevel åpent for telefonstemmer. Poengene vil korene ta videre til neste fredag (14.januar), da det første koret blir sendt hjem.

Programmet som sendes på TV 2 på fredager. Seks kjendiser har valgt ut hvert sitt kor på 20 mennesker gjennom audition på hjemstedet sitt. Fra nå av, ryker et av korene ut i hvert program.

Team Thom består av Thom Hell, Aase Helene Røinaas, Caroline Eid Nodeland, Trine Bariås, Lene Nilsen, Jørgen Helland Aasen, Line Loftesnes, Camilla Ingebretsen, Eline Olsbu Kittelsen og Elise Tverrli Lervik. Andre rad fra venstre: Inger Marie Lohne, Kristoffer Rustan Fidjestad, Thom Hell, Lene Jarlsby, Jorunn Hansson-Messel og Andra Wannebo Gjerseth. Siste rad fra venstre: Stein Roger Sordal, Erik Riis Jacobsen, Per-Øyvind Hansen Høiland, Thor Eivind Ranneberg Nilsen, Martin Vangsnes og Magnus Storm Larsen.