Vet du noe om hendelsen eller har du bilder? Tips oss på nyheter@fvn.no eller telefon 03811.

TVEDESTRAND: - På vei østover på Lundeslettene i Tvedestrand ble politiet vitne til en farlig forbikjøring i motgående kjørefelt. Politiet skulle snu og ta opp forfølgelsen, og ble da truffet av en semitrailer, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

Politiet fikk melding om påkjørselen klokken 14.47. Uhellet skjedde på Lundeslettene cirka 500 meter øst for avkjøringen til Laget.

Trailer fra motgående felt

Operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane opplyser at traileren kom fra øst da den traff politibilen på passasjersiden.

— Politibilen foretok en sving som ville føre ham vestover, og ble truffet av en trailer som kom fra motgående kjøreretning, sier Kleivane.

Semitraileren som kjørte på politibilen på Lundeslettene i Tvedestrand. Foto: Ernest Boswarva

Det var en tjenestemann i politibilen. Han er tatt med til sykehuset for kontroll, men er tilsynelatende uskadet.

Etterforskes

Noe kø ved Lundeslettene i Tvedestrand etter at en trailer kjørte på en politibil. Foto: Ernest Boswarva

På ulykkesstedet var det glassbråt etter uhellet i vestgående løp. Trafikken på E 18 ble en stund dirigert forbi ulykkesstedet, men det var aldri full stans på stedet.

Traileren ble ifølge Kleivane kun påført skader i grillen, og kunne kjøre videre. Politibilen har fått en del skader i siden, og er hentet av bergingsbil. Om trailersjåføren eller polititjenestemannen kan lastes for ulykken, er det ikke tatt stilling til.

— Siden en politibil i tjeneste var involvert, vil politimesteren vurdere om Spesialenheten for politisaker skal etterforske ulykken, sier Kleivane.

Artikkelen oppdateres.