Northug overrasket seg selv

Dobbiaco (NTB-Egil Sæther): — I forhold til konkurrentene var dette mitt beste løp så langt i Touren, sa Petter Northug (24) etter torsdagens tredjeplass.

Han skaffet seg viktige sekunder mot nesten samtlige sammenlagtkonkurrenter. Nærmeste utfordrer Marcus Hellner er distansert med 20 sekunder.— Jeg følte ikke at jeg gikk et av mine aller beste løp, men i forhold til konkurrentene var dette veldig bra. Jeg hadde ventet at det skulle bli tettere og hadde vært fornøyd om jeg hadde fått en 5-10 sekunder på Dario Cologna som startet foran meg. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli halvminuttet. Jeg er overrasket over at det ble så mye og må ta dette med meg videre, sa nordtrønderen.

Northug innehar fortsatt ledertrøya. Han mener at lørdagens 15 kilometer klassisk i Val di Fiemme blir viktigere med tanke på sammenlagtseieren enn selve avslutningsetappen opp Alpe Cermis.

— Det er veldig tett i toppen, og veldig mye kan skje på de to neste etappene. Det er fortsatt en sju-åtte mann som kan vinne Tour de Ski, sa Northug og ramset opp navn som Lukas Bauer, Axel Teichmann, Daniel Rickardsson, Dario Cologna og Marcus Hellner.

Årsaken til at det fremdeles er nokså åpent skyldes at det er hele 90 bonussekunder å hente lørdag. En mann som Lukas Bauer har gått seg i form i løpet av Touren og er helt sikkert sugen på noen av dem. (©NTB)

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.