6.000 publikummere i et utsolgt Oslo Spektrum, med kronprinsparet og EU-lederne Martin Schulz og Jose Manuel Barroso i front, hyllet tirsdag kveld årets fredsprisvinner i Oslo Spektrum.

— I kveld skal vi se forbi eurokrisen og EU-byråkratiet, og til og med forbi EU-direktivene om krumning av bananer, oppfordret kveldens vertskap, skuespillerne Sarah Jessica Parker og Gerhard Butler, til latter fra salen.

— Vi er her for å hylle EU som fredsskaper. To verdenskriger i Europa førte til forferdelig lidelse og tap av 60 millioner liv. I dag er en krig mellom EU-land utenkelig. EU og dens forløpere har vært den viktigste bidragsyter til fred i Europa, fastslo Butler.

Den australske sangstjernen Kylie Minogue fikk æren av å åpne konserten, som kringkastes til rundt 350 millioner husstander i nærmere 120 land verden over.

Men selv om det er de internasjonale kjendisene som Minogue, Sarah Jessica Parker, Gerard Butler, Ne-Yo og Jennifer Hudson som har fått mest oppmerksomhet i forkant av konserten, var det først og fremst europeisk musikk som preget kveldens konsert. (©NTB)