NRK Dagsrevyen, som brukte VGs bilder fra reportasjen, ble heller ikke felt for brudd på god presseskikk.

PFU hadde mottatt tre klager på VGs dekning av politiets omfattende avhør av Breivik tre uker etter massakren på Utøya. Avisen var eneste medium som hadde bilder ved Utøya og slo det stort opp dagen etter, søndag 14. august. En av klagerne, som er overlevende fra Utøya, beskrev det som sjokkerende å se bildene av gjerningsmannen tilbake på åstedet.

Historisk

Spesielt publiseringen av ett bilde der Breivik simulerer hvordan han tok ladegrep under angrepet mot ungdommene på øya 22. juli, har vakt betydelig oppsikt. Publiseringen er karakterisert som opprivende og hensynsløs.

Flere i utvalget ga VG støtte i argumentasjonen for at bildene fra avhøret av gjerningsmannen på Utøya er av historisk betydning, og at det var en selvfølge å publisere dem, selv om det også ble uttrykt forståelse for at enkelte kunne føle seg berørt.

Dårlig smak

PFUs leder, Aftenposten-redaktør Hilde Haugsgjerd, ga imidlertid støtte til dem som reagerte på at VG framhevet saken på forsiden av avisen som «eksklusiv» og at journalister i avisen skal ha skrytt av bildene på twitter.

— God smak har de ikke vist. Det er noe med «eksklusivt» og selvskryt på twitter. Men at det var dårlig smak betyr ikke at det er brudd på presseetikken, slo utvalgslederen fast.

Totalt har ti personer klaget på publiseringen av seks saker i forbindelse med pressens dekning av terrorangrepene 22. juli. Sakene er publisert av VG, Dagbladet, NRK, Dagsavisen og Stavanger Aftenblad. (©NTB)