VADSØ/OSLO: I bilen satt to gutter og to jenter. Guttene på 20 og 21 år klarte å komme seg ut av bilen med egen hjelp, men de to jentene på 17 og 19 år lå i sjøen i 20 minutter før de ble hentet opp av dykkere. Tirsdag ettermiddag bekreftet Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) overfor NTB at begge jentene døde av skadene.

Så snart jentene var hentet opp av sjøen ble det startet gjenopplivende behandling. Jentene ble sendt med ambulansefly til Universitetssykehuset i Tromsø hvor behandlingen fortsatte, men livene sto ikke til å redde. Politiet opplyser at den ene jenta var hjemmehørende i Vadsø og den andre i Tana.

I samme klasse

Begge jentene gikk i samme klasse på helse— og sosialfag på Vadsø videregående skole. På skolen går også en av guttene som var med i bilen. Han er bror til en av de omkomne jentene.

– Dette er en vanvittig tragedie. Vi er en liten skole med cirka 300 elever, og følger nå opp elevene tett. Onsdag kommer det til å bli en minnestund for de to jentene. Den ene av guttene går også her på skolen, sier rektor Gunhild Snevoll ved Vadsø videregående skole til NTB.

Hun tviler på om det blir ordinær undervisning på skolen onsdag, og sier at Vadsø er sterkt preget av det som har skjedd.

– Jeg kjørte akkurat gjennom Vadsø sentrum, og det var ikke et menneske ute, sier Snevoll når NTB snakker med henne i 15.30-tida 17. mai.

Barnetoget i kommunen gikk som normalt, men borgertoget ble avlyst. Som vanlig på 17. mai var det om kvelden et festmøte i Vadsøhallen.

– Det er for lengst bestemt at prost Stein Ovesen skal holde festtalen, men den får naturlig nok en helt annen vinkling etter den tragiske ulykken. Dette er veldig tungt, sier rådmann Jens Betsi til NTB.

Kommunens kriseteam og mannskap fra Røde Kors samlet seg på forsamlingshuset Vårbrudd etter ulykken. Her tok de imot russen og andre ungdommer som var i sentrum da ulykken skjedde. Forsamlingshuset ble også holdt åpent utover dagen 17. mai. Rektor Gunhild Snevoll forteller at mange ungdommer oppsøkte forsamlingshuset.

Etterforskes

Operasjonsleder Lars Rune Hagen i Østfinnmark politidistrikt sier til NTB at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, men det skal ikke være mistanke om promillekjøring. Det er likevel tatt blodprøve av sjåføren. Han er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og førerkortet er beslaglagt til hendelsesforløpet er klarlagt, går det fram av politiets logg.

Politiet etterforsker saken som en ulykke, og det vil bli foretatt avhør av de to guttene som var i bilen og eventuelle andre vitner til hendelsen. Politiet fikk melding om ulykken klokken ett natt til 17. mai. Ulykken skjedde ved den gamle dampskipskaia i sentrum av Vadsø.