Hundrevis av sivilpersoner flyktet mandag fra Libanons største palestinske flyktningleir, Ain al-Hilweh, etter at minst fire personer ble drept i kamper. Leiren ligger like ved havnebyen Saida sør for Beirut.I tre uker har den al-Qaida-inspirerte gruppen Fatah al-Islam forskanset seg i en palestinsk flyktningleir ved Tripoli nord i landet. Søndag kveld skjedde det som mange har fryktet: Ytterliggående sunnimuslimer angrep soldater ved nok en palestinsk flyktningleir — denne gangen i et helt annet område av landet.

Ifølge militære kilder startet kampene etter at ekstremister fra gruppa Jund al-Sham angrep soldater som var stasjonert utenfor leiren søndag kveld. Kampene fortsatte gjennom natten, men roet seg ned mandag formiddag.

Ved å åpne en ny frontlinje ønsker muligens de ytterliggående sunnimuslimene å lette presset på meningsfeller som har forskanset seg i flyktningleiren Nahr al-Bared i nord. Det kan også være et forsøk på å spre konflikten til flere deler av Libanon.

Den libanesiske hæren anmoder nå alle palestinske grupper og libanesiske politikere til å takle situasjonen med fast hånd slik at uroen i de palestinske leirene ikke får utarte seg til en konflikt som truer landets stabilitet. (©NTB)