OSLO: Bøhler mener Arbeiderpartiet står overfor et dramatisk veivalg foran landsmøtet første helgen etter påske. Partiet må vinne det politiske slaget om inkluderingspolitikken i Groruddalen, slår lederen i Oslo Arbeiderparti fast.

– Dersom vi lykkes i praksis med sterke grep for inkludering her, så lykkes vi også i å redusere Frps styrke i distriktene, sier han til VG.

Bøhler mener blant annet at den gamle vaktmesteren i borettslagene må tilbake som egne bomiljøvaktmestere som kan klargjøre regler og forventninger til innvandrere i Norge.

– Det er vel og bra med diskusjoner om hat på Litteraturhuset. Men der møtes eliten av norske innvandrere og eliten av nordmenn. Diskusjonene blir for teoretiske. Vi ønsker at de som bor i nærmiljø med stor innvandringsbefolkning skal delta mer i debatten, sier han.

Dette er Bøhlers forslag til hvordan partiprogrammet kan skjerpes på landsmøtet om to uker:

  • Gratis kjernetid i barnehagen, leksehjelp midt i skoledagen og nye opptaksområder for å unngå minoritetsskoler.

  • Foreldre må delta på dugnad og foreldremøter.

  • Omsetning og bruk av rusmiddelet khat må stanses, kriminelle gjenger må nedkjempes og illegale innvandrere må hjelpes ut av landet.

  • Bedre skolehelsetjenesten, forebyggende arbeid i forhold til diabetes og bedre informasjon fra fastleger for å minske helseforskjellene mellom øst og vest i Oslo.