KRISTIANSAND: Tre elever og tre lærere har fått bekreftet at de er smittet av svineinfluensa ved skolen. I tillegg mistenkes smitte hos to ansatte, og sykefraværet hos elevene er større enn normalt.

– Vi har fått konstatert noen tilfeller av svineinfluensa både hos ansatte og elever. Blant elvene er det noe større fravær enn normalt, men ikke alarmerende, sier rektor ved Hånes skole, Inger Brit Torsøe, til fvn.no.

Dropper aksjon og FN-arrangement

Foreløpig klarer skolen å gjennomføre nødvendig undervisning, men sykdomsutbruddet har ført til enkelte justeringer.

– Til nå har vi greid undervisning i klassene, men vi kjører litt større grupper. I morgen skulle vi hatt et FN-arrangement og Rajshahi-aksjon, men disse har valgt å avlyse, sier Torsøe.

Elever og foreldre ved skolen vil nå bli informert om situasjonen. Det skal foreløpig ikke være aktuelt å gjøre ytterligere endringer ved skolen.

Utbrudd ved flere skoler

Skoledirektør Marie Føreland bekrefter at flere tilfeller av svineinfluensa er kjent blant skolebarn. Kristiansand kommune sitter ikke på nøyaktige tall, men anslaget er 30 til 40 elever.

– Vi har ikke hatt noen som er blitt veldig syke og det er influensa som har gått raskt over. Det vil bli lagt ut informasjon på skolenes hjemmesider for å informere foreldrene, sier Føreland.

Flere andre steder i landet har skoleklasser blitt hardt rammet i forbindelse med smitte spredt på skoleturer og lignende. I Kristiansand er det ikke sesong for skoleturer nå og det kan være en medvirkende grunn til at ikke flere er blitt smittet.

– Jeg har ikke hørt at noen har vært eller skal av gårde nå. De fleste turer er ved skolestart, så det er ikke en aktuell problemstilling nå, sier Føreland.

Flere skoler i kommunen har elever med svineinfluensa, men ingen skal ha like mange tilfeller som Hånes skole.

Vil ha vaksiner til lærere

Hånes-rektor Inger Brit Torsøe har bedt Kristiansand kommune om å få tildelt vaksiner slik at helsesøsteren kan sette vaksine på ansatte som ønsker vaksinen.

Foreløpig ønsker kommuneoverlege Vegard Vige ikke å gi vaksiner til andre enn dem som er i risikogruppene.

– Jeg tror inntil videre at vi følger prioriteringsrekkefølgen som er satt av Folkehelseinstituttet. De prioriterte er helsepersonell med pasientkontakt og pasienter i risikogrupper. Skoleansatte står ikke på listen, men i løpet av kort tid vil vi få bøtter og spann. Da får vi nok til dem også, sier Vige.