Åtte stortingsrepresentanter innrømmer at de hadde drukket alkohol på transportkomiteens juleavslutning før de stemte i stortingssalen tirsdag kveld

Flere av dem innrømmer ifølge VG å ha drukket sprit på kontoret til Høyres stortingsrepresentant Trond Helleland etter middagen, før de gikk opp i salen og stemte.

De åtte politikerne er Hallgeir Langeland (SV), Truls Wickholm (Ap), Irene Johansen (Ap), Synnøve Brenden Klemetsrud (Ap), Øyvind Halleraker (H), Tor Arne Strøm (Ap), Trond Helleland (H) og Jenny Klinge (Sp). De innrømmer å ha drukket enten øl, vin eller akevitt.

Representantene møttes først i komitérommet klokken 18, der det ble servert akevitt til dem som ønsket det. Deretter dro de til restauranten Mr. Hong, hvor det var middag fra klokken 19. Tilbake på Stortinget gikk turen for noen av komitémedlemmene innom Hellelands kontor for mer påfyll.

Frps nestformann Per Sandberg var den eneste av komiteens medlemmer som gikk på talerstolen etter å ha drukket alkohol. Men flere av de andre deltok i voteringen etter å ha drukket. Ingen av politikerne mener de var beruset og at det derfor ikke var problematisk å votere. Flere av dem forsvarer samtidig sin komitékollega Sandberg, og sier de ikke opplevde ham som beruset.