I løpet av noen timer torsdag formiddag falt hovedindeksen med over 4 prosent. Det er flere år siden børsen har hatt en lignende nedtur, og den fortsetter ved middagstider torsdag.

Statoil sank på kort tid med over 5 prosent mens Hydros nedgang nærmer seg 5 prosent. Det betyr at verdier for nærmere 20 milliarder er blitt borte fra Statoil i løpet av noen timer.

I Paris og Frankfurt ligger de viktigste indeksene på rundt minus 4,0 prosent, og de fortsetter å falle.

Den britiske sentralbanken utsatte den ventede rentereduksjonen på sitt styremøte torsdag, noe markedet tar som et tegn på den usikkerhet eksplosjonene har skapt. Møtet i bankstyret foregikk etter at meldingen om eksplosjonene var kommet.

De første reaksjonene fra markedet er imidlertid at Storbritannia nå virkelig kan trenge et rentekutt og at sannsynligheten for kutt også på kontinentet har økt.

Hovedindeksen på Oslo Børs har i nyere tid hatt sitt største fall på en dag den 8. oktober 1998. Det var i en periode da oljeprisen sank til 10 dollar.

Nesten like ille var det den 21. september 2001 da hovedindeksen sank med 6,35 prosent.

Ved 13-tiden onsdag så det ut til at fallet denne gang har stanset opp i påvente av mer konkrete nyheter om hva som er skjedd.

Indeksen som var nede og luktet på minus 5 prosent, tok seg da opp igjen og lå rundt minus 4,1 prosent.

En medvirkende årsak til det kraftige fallet i Oslo var også at oljeprisen sank med over to dollar torsdag formiddag. Det bremset fallet på de andre europeiske børsene, men på den oljesmurte Oslo Børs virket det stikk motsatt. (©NTB)