VOKSENT: Prisen på dette bildet er 450.000 kroner. Gallerieier Bernt Bisseth er spent på om det blir solgt, men venter mye besøk uansett. Foto: Torgeir Eikeland

— Det passer nok ikke så godt å stille ut de tøffeste verkene hans her i Kristiansand, i alle fall ikke som den første utstillingen, sier gallerieier Bernt Bisseth.

Torsdag kunne han fornøyd vise fram utstillingen som åpner fredag med det han mener må være den mest ettertraktede, nålevende norske kunstneren. Torsdag kveld kunne medlemmer av galleriet se kunsten på en føråpning.

New York-bosatte Bjarne Melgaard (46) har vakt stor oppsikt både nasjonalt og internasjonalt med sine ofte sado- og homoerotisk-inspirerte verker, men har de siste par-tre årene dempet uttrykket sitt noe.

Sekssifret pris

— De bildene som henger her er ting han har laget mellom 2010 og 2012, og det er arbeider som ikke har vært vist i Norge før, opplyser Bernt Bisseth.

Noen av bildene er svært store, og de er gjort med olje på lerret.

— Disse største på 3 X 2,2 meter koster 450.000 kroner, så det er voksent prisnivå. Jeg vil vel nesten si han er i Champions League. Det er heller ikke mange som har plass til å ha denne typen bilder hjemme hos seg, sier Bisseth der han står foran et stort maleri hvor en skater dominerer motivet. Ved siden av skateren, er det mange bilder med Den Rosa Panteren som tema. Dette er grafiske trykk med opplag på 120, og til en pris av 13.000 kroner stykket.

Langveisfra

— Det er stor interesse for disse allerede, sier Bisseth. Den tredje kategorien bilder er blyantskisser som er revet rett ut fra blokka til Melgaard. Disse har Galleri Bi-Z selv måttet ramme inn, og siden de er originaler er prisen såpass høy som 30.000 kroner stykket.

Tross et noe "snilt" motivutvalg, regner Bisseth slett ikke med at dette vil redusere interessen for utstillingen:

— Vi har allerede merket stor interesse, og jeg tror folk vil komme langveisfra for å se dette. Det er første gang han stilles ut i denne delen av landet, sier Bisseth. Samtidig med utstillingen i Kristiansand viser Melgaard en annen utstilling i New York.

— Men han kommer hit senere i høst og har sagt at han ønsker seg en ferie med fisking og avslapning. Det skal vi få til, smiler Bisseth.