SØGNE: — Det var dårlig. Rett og slett, overraksende dårlig. Detvar ikke noe særlig å se en så svak prestasjon, sier pappa Tomm ettersjetteplass i spydfinalen lørdag.

Tomm Thorkildsen.

Andreas Thorkildsen nådde 80-meterssteken kun to av i altseks kast. Pappa Thorkildsen kunne ikke se hva som var forskjellen på da sønnensatte ny olympisk rekord med 90,57 for fire år siden og i dag.— Jeg skal ikke si han er skadet eller hva, men dette varikke bra, sier spydessets far.

Etter et svakt første kast på under 75 meter som Thorkildsentråkket dødt, kastet 30-åringen hadde sitt lengste i andre omgang med 82,63.Det var to meter bak vinner Keshorn Walcott fra Trinidad og Tobago.

I den tredje omgangen ble det nok et kast rundt 75-metersstrekensom kristiansanderen heller ikke ønsket å måle. Det fjerde kastet ble hansandre og siste over 80 meter. Det målte 81,70. De siste kastene fikk han hellerikke skikkelig fart på spydet og tråkket over streken på begge.

— Det er en utrolig svak vinnerlengde. Nivået i spyd erdårligere enn det jeg kan huske, sier pappa Thorkildsen.

Oleksandr Pyatnytskya (Ukraina) og Antti Ruuskanen (Finland)tok henholdsvis sølvet og bronsen. Thorkildsens rival gjennom flere år, finnenTero Pitkämäki ble nummer fem. Tjekkiske Viteslav Vesely, med spydlegenden JanZelezny som trener, var den store forhåndsfavoritten. Han kastet ikke over 80meter før i siste omgang, men selv ikke han klarte mer enn 83,34 ogfjerdeplass.