Se video av når verket ble heiset opp over!

HAMAR: — Dette er absolutt verdens største "Skrik", mener Christoffer Hvolbæk.

— Vi er utrolig stolte av verket, sier 32-åringen.

I forkant av onsdagens åpning av datapartyet "The Gathering 2013" i Vikingskipet i Hamar, har ti kristiansandere satt sammen et noe spesielt mosaikkbilde av Edvard Muchs maleri "Skrik". Kristiansanderne, som er i alderen 17 til 45 år, brukte 13 timer, 47 minutter og 30 sekunder på jobben.

1517 ark

Ved hjelp av et spesialdesignet dataprogram er et fotografi av det verdensberømte maleri splittet opp og printet ut på hele 1517 A4-ark.

Arkene ble sirlig tapet sammen ved hjelp av rundt to kilometer med tape.

Saken fortsetter under bildet.

KUNSTVERK: Kunstverket skrik er sammensatt av 1517 A4-ark, som er tapet sammen med to kilometer tape. Verket er 93 kvadratmeter stort. Foto: Privat

— Det var en vanskelig prosess, og vi prøvet og feilet en del før vi fant ut hvordan vi skulle gjøre det. Vi delte oss opp i grupper som hver satte sammen deler av mosaikken. Til slutt satte vi alt sammen til en helhet, forklarer Hvolbæk.De 1517 A4-arkene ble printet ut på én laserprinter, som slukte 8-9 tonerpatroner mens den spyttet ut de ferdige arkene.

93 kvadratmeter

Kunstverket er 93 kvadratmeter stort.

— Vi trodde vi hadde en liten anelse om hvor stor mosaikken ville bli, men den ble mye større enn vi hadde trodd, sier 32-åringen, som forteller at noe av intensjonen bak prosjektet var å sette rekorder.

Saken fortsetter under bildet.

NOEN AV DEM SOM STÅR BAK "SKRIK": Bakerste rekke fra venstre: Ronny Reihartsen, Per Erik Hovden, Tom Andre Horrnes, Kristian Aabel og Morten Berntsen. Foran fra venstre: Christoffer Hvolbæk, Jonas Nomeland, Daniel Flodin og Thommas Aabel. Foto: Privat

— Det er i hvert fall det største mosaikkbildet som er laget uten at det er brukt noen hjelpemidler å lime det opp på, påpeker han.

5000 beundrereGuttegjengen ble ferdig med verket en halvtime før The Gathering åpnet onsdag. Fem minutter før dataglade mennesker strømmet inn i Vikingskipet, ble "Skrik" heist opp under taket i hallen.

Dermed kan rundt 5000 dataentusiaster beundre kunstverket når de tar pauser fra dataspillingen.

PRINTES: Her printes "Skrik"-mosaikken ut ved hjelp av en laserskriver. 1517 A4-ark måtte til før mosaikken var komplett. Christoffer Hvolbæk (til venstre) og Jonas Nomeland i aksjon. Foto: Kristian Aabel
TAPES: Her settes deler av "Skrik"-mosaikken sammen, ved hjelp av A4-ark. Foto: Kristian Aabel