Tromsø-jenta var bare 14 år da hun deltok på AUFs sommerleir, og hun hadde vært medlem i organisasjonen noen måneder. Da skytingen startet, flyktet hun sammen med en gruppe ungdommer fra teltplassen, forbi Kjærlighetsstien og ned mot en bergvegg der de søkte ly. I retten onsdag fortalte hun at hun ble skutt enten fire eller fem ganger. Kulene traff henne i skulderen, begge beina og en eller to ganger i magen.

Hun lå nesten i vannkanten, alvorlig skadd og trodde hun skulle dø. Rundt henne lå flere andre som også var skutt. 14-åringen fulgte med på klokka og kløp seg i armen for å ta tankene bort fra skadene. Hun var veldig bevisst på at hun måtte holde seg våken.

— Jeg har jo sett en del på film, og der dør jo folk etter en kule. Jeg tenkte at det ville være helt sikkert etter fire. Men jeg lå der og ventet på at lyset eller mørket eller et eller annet skulle komme, men det gjorde ikke det. Så tenkte jeg: Ja, ja. Da skal jeg holde meg våken, og jeg skal overleve dette her. Så gjorde jeg det, sa Schwenke, som nå er 15 år. (©NTB)