Her foregår gravearbeidet, i en stikkvei like ved Risør kirke. Foto: Tore Myrberg

RISØR: – Dette er jo rett ved skoler og barnehage. Tenk hvordan en åtteåring kunne reagert ved å komme over disse beinrestene, sier Sunniva Eidissen Bystad til Aust Agder Blad.

Jordmasse etter gravearbeider ved veien forbi Risør kirke ble dumpet bare et steinkast fra skole og barnehage.

— Menneskerester

– Først trodde jeg det var stein- eller trebiter. Så skjønte vi at det var noe annet. Etter å ha snakket med en dyrlege, som nærmest utelukket at det var snakk om rester av et dyr, skjønte vi at dette mest sannsynlig er rester etter mennesker, forteller Siv Eidissen.

Eidissen og Sunniva Eidissen Bystad var på jakt etter pyntesteiner i jordhaugen da de gjort de makabre funnene.

Kirkeverge Ingvar Lillehammer forteller til fvn.no at beinrestene vil bli gravd ned ved kirken på en verdig måte.

- Er dere sikre på at det er beinrester fra mennesker?

— Nei, sikre er vi ikke, sier han.

Lillehammer forteller at det er tatt en beslutning om å ikke foreta videre undersøkelser for å finne ut mer om beinrestene.

- Beklagelig

– Vi var klar over at vi kunne finne rester som dette. At de som graver overser ting på denne størrelsen når de sitter i gravemaskinen er noe jeg skjønner, selv om det er uheldig, sier Lillehammer til avisen.

Kommunen har lagt seg flat og beklaget det hele etter de makabre funnene. De innrømmer ansvar som tiltakshaver, men stusser over valget av dumpingsted.

– Vi er ansvarlige, men det er beklagelig at entreprenøren valgte å kjøre dette til Viddefjell uten å informere om det, sier Enhetsleder for eiendom og tekniske tjenester i Risør kommune, Jon Frydenborg til Aust Agder Blad.