Justis— og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) hadde invitert fire av sine statsrådskolleger da startskuddet gikk for arbeidet med en ny handlingsplan.

— Vi vil sende et tydelig signal: En tidlig forebyggende innsats mot radikalisering er et ansvar som hviler på mange - politiet, skolen, kommunen, foreldre, nærmiljø. Vi kan bare lykkes gjennom et bredt samarbeid, sier Anundsen.

En arbeidsgruppe vil bli satt ned på tvers av fagområder for å komme med forslag til Anundsen. Denne gruppen bes særlig om å vurdere behovet for konkrete tiltak for å øke kunnskapen og kompetansen, styrke samarbeidet for tidlig forebyggende innsats og forebygge tilvekst til ekstreme miljøer. Arbeidsgruppen skal også vurdere tiltak for å forebygge bruk av internett som arena for rekruttering og radikalisering og styrke det internasjonale samarbeidet.

Arbeidsgruppen skal legge fram sitt forslag for Justis- og beredskapsdepartementet innen 31. januar 2014. Anundsen håper handlingsplanen kan være klar til våren.

— Handlingsplanen skal gi konkrete tiltakspunkter og bli et verktøy for alle dem som arbeider direkte med barn og unge, sier Anundsen. (©NTB)