OKTOBERFEST: Linus Orrhult, Gustav Bergkvist og Lucia Lobos drikker øl og koser seg på oktoberfest på Kick. Foto: Sondre Steen Holvik
OKTOBERFEST: Grace Ohene og Nathalie Nilsen hadde kledd seg i finstasen for oktoberfesten på Kick. Foto: Sondre Steen Holvik
ØLKOS: Petter Andreas Hall Torgersen benyttet seg av de store glassene under oktoberfesten på Kick. Foto: Sondre Steen Holvik
TAPPEDRONNING: Tina Nathalie Oma skjenket mange liter øl under oktoberfest på Kick. Foto: Sondre Steen Holvik
GOD STEMNING: Det var høy ølføring og hæla i taket under oktoberfest på Kick. Foto: Sondre Steen Holvik
GOD STEMNING: Øyvind Holskog, Thor Molle, Nina Holskog og Gunn Slettebakken poserer velvillig for fotografen. Foto: Sondre Steen Holvik
TAPPEKONGE: Bekim Vejsa skjenket mange liter øl under oktoberfest på Kick. Foto: Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: — Det er så god stemning! Det er noe helt annet enn det man gjør til vanlig.

Nathalie Nilsen og Grace Ohene koser seg glugg i hjel på oktoberfest på utestedet Kick i Kristiansand. For tredje år samles Kristiansand befolkning for å drikke øl fra literstore glass og kle seg i sin fineste lederhosen.

Stolt tradisjon

De to jentene har selvfølgelig full utkledning. Skjørt, bukseseler og musefletter er alt som skal til for å skape et inntrykk av at man faktisk er på den originale festivalen i München. Siden 1810 har tyskerne arrangert oktoberfesten, som til tross for sitt navn arrangeres i slutten av september.

— Neste reisemål er definitivt for å oppleve den ordentlige oktoberfesten. Vi skal også til Arendal, der de arrangerer noe av det samme, sier Grace Ohene.

Fredag hadde allerede studentene fått sin oktoberfest på Kick kvelden i forveien. Dermed var det fredag lagt til rette for bedrifter og privatpersoner. På forhånd bestiller man bord for opptil ti personer, inkludert et visst antall drikkebonger.

- Ingen gullgruve

— Slik har vi gjort det i alle år med oktoberfesten, og det fungerer fint det, sier Narve Ellefsen, daglig leder i Kick.

Han driver også eventbyrået som har leid Kick for å arrangere oktoberfest i Kristiansand. Han innrømmer at det er gode penger i å arrangere en slik fest.

— Det er ingen gullgruve, men vi gjør det jo for å tjene penger. Kick tjener vel like mye som på en vanlig konsert, sier han.

Både torsdag og fredag var alle bordene utsolgt. Ellefsen mener det at oktoberfesten er så unik, også gjør den så populær.

- Helt perfekt

— Mange har vært i München på den originale oktoberfesten, og da ønsker de å oppleve det samme her. De får et mini-Tyskland på Kick. Et mini-München, rett og slett, sier han.

Svenske Linus Orhult hadde tatt på seg den tyske finstasen, og beskriver nok følelsene til veldig mange som hadde tatt turen fredag.

— Vi koser oss, og vi koser oss på ordentlig. Dette er helt perfekt!