GRIMSTAD: Cupido-prisen gis til en person eller organisasjon som gjennom sitt arbeid og virke har brakt det sexpositive frem i lyset, skriver Cupido på sine nettsider.

– Jeg er stolt over å bli nominert til denne prisen. Det er et godt og seriøst blad som har sans og seksualitet i fokus, og kåthet og glede som undertittel, sier Pirelli Benestad.

Sammen med kona Elsa Almås har Pirelli Benestad blitt nominert til årets Cupido-pris. Cupido skriver på sine nettsider at de nomineres for sin pionerinnsats ved utviklingen av det sexologiske fagområdet, og for å ha utviklet sexologistudiet ved Universitetet i Agder til et kraftsenter som tilfører sårt tiltrengt sexologisk kompetanse til by og bygd.

Faglig kunnskap

Fagbladet Cupido fokuserer på seksuell helse, seksuelle rettigheter, samt kåthet og glede. Almås synes det er bra at disse temaene er i fokus.

– Det er en ære å bli nominert til en pris. I vårt tilfelle har vi utviklet et fagmiljø, og det er viktig at det løftes frem. Vi treneger mer kunnskap om seksologi som et fag, som rommer både kunnskap som er viktig i forhold til overgrep og seksuelle sykdommer, sier hun.

Pirelli Benestad legger ikke skjul på at det hadde vært gøy å vinne årets pris.

– Det ville betydd en flaske champagne, smil og glede. Kanskje kåthet, men i hvertfall smil og glede, sier en munter Pirelli Benestad.

Pionerer

Redaktør i Cupido, Tore Aasheim, forteller til Fædrelandsvennen hvorfor Pirelli Benestad og Almås er nominert til årets Cupido-pris.

– De har vært veldig tydelige i det offentlige bildet for at andre skal kunne få en god og seksuell helse. De er ikke redde for å ha kontroversielle standpunkt, sier Aasheim.

Redaktøren peker på at de har vært positive i forhold til pressen, og vært foregangspersoner når det gjelder å popularisere et veldig vanskelig tema.

– Der andre ofte tegner i svarthvitt er de i stand til å tegne hele fargekartet, fortsetter Aasheim.

Kåres 8. september

I tillegg til Elsa Almås og Esben Esther Pirelli Benestad, er Stine Kühle-Hansen, Skeiv Ungdom, Pro senteret og Sex og Samfunn — senter for ung seksualitet nominert til årets Cupido-pris.

De nominerte til årets pris har blitt foreslått av Cupidos lesere og medlemmer i Cupido Club og Cupido Panel, Cupidos redaksjon og tilknyttede medarbeidere, medlemmer av Norsk forening for klinisk sexologi, samt tidligere prisvinnere.

Vinneren av årets Culpido-pris og Cupido Kulturpris blir offentliggjort på Hotel Clarion Christiania lørdag 8. september.